Wednesday, February 1, 2017

Price Imbalance oleh Sam Seiden

Assalamualaikum,

Saya galakkan tuan - tuan untuk menggoogle atau mencari bahan bacaan mengenai Price Imbalance oleh Sam Seiden. Dari situ kita boleh mengkaji kecairan (liquidity) harga dalam satu - satu masa sangat laju. Kita juga boleh memasang Pending Order (PO) dengan SL yang minima di poin Fail To Return (FTR).

Selamat Mengkaji.

PO H4 pucuk tapi TP di H1. Price lepas tu shoot up semula. Itu antara cabarannya, mencari TP yang tepat.

Kotak hijau menandakan Price Imbalance dari Buy kepada Sell. Price yang ditanda arrow adalah open candle daily hari tersebut yang seolah - olah menidakkan poin untuk sell semula di Price Imbalance tadi. Perlu diingatkan market selalunya aktif ketika masa pasaran Eropah mula aktif sekitar 2.00 ptg waktu Malaysia. FTR adalah poin di mana anda PO lebih rendah dari aras Price Imbalance tadi, sebab itulah cukup untuk SL 10 pips sahaja. PO anda hanya boleh dibuat selepas candle H4 (pukul 2.00 ptg bagi XM) tutup. 

Konsep yang perlu difahami adalah Price Imbalance, FTR, PO selepas pukul 2.00 petang, dan TP di zon SND.


2 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

 2. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر

  ReplyDelete